БЕЛА НОЌ НА ЉУБОВТА

Густав Х. Груѓински

(2006, 109 страни)

превод од полски: Лидија Танушевска

цена: 199 денари
Иако Г.Х. Груѓински себеси се нарекува моралист и старомоден писател, во овој роман се позанимавал со инцестор, љубовта на полубратот и полусестрата, Лукаш и Уршула. Овој роман не е ниту малку старомоден во формата, затоа што содржи многу промислена романескна конструкција, во која се преплетуваат минатото и сегашноста, конвенционалното и автентичното, што особено го потврдуваат двете верзии на крајот.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани