СЛИКАРСКИ ПРАВЦИ НА 20 ВЕК

Лазар Трифуновиќ

(2009, 237 страни)

превод од српски:
Сафет Ахмети


цена: 399 денари
Патување низ сликарската модерна и постмодерна на 20 век, со скопскиот Пикасо на насловната страна на книгата. Култно четиво на новите генерации љубители на уметноста.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани