ЕСЕИ/ESE

Линдита Кадриу/Lindita Kadriu
цена: 199 денари
"Ова се написи различни од она што сме навикнале да читаме за феномените и општествените аномалии. Линдита пишува со душа! Суптилен еден свет, реален свет, фино прикажување дури и на груби теми. Белетристичка проза со љубов кон човекот, кон другиот, кон животот што дише без стеги... налик на неа самата!"

Лулзим Хазири

"Shkrimet e saj nuk janë publicistikë e thjeshtë. Ajo mjeshtrisht e gërsheton përvojën personale me përvojën sociologjike e historike, duke krijuar, keshtu, shkrime që na shtyjnë të mendojmë dhe na krijojnë kënaqësi kur i lexojmë, ngase gjuha e saj është e veçantë dhe njihet edhe nëse do të botoheshin pa emrin e saj".

Salajdin SalihuИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани