ЖЕНАТА НА СКАЛИТЕ

Бернхард Шлинк

превод од германски: Ксенија Чочкова


цена: 299 денари
„Жената на скалите“ е храбро, силно емоционално дело што кружи околу големите теми: загуба, привид, љубов, отуѓување и смрт. Њуз

Прекрасно раскажан роман, без напрегања, роман за правото и моралот, за големите чувства и горчливите разочарувања. Ди Зидостшвајц

Типична Шлинковска приказна, напишана во неговата типично едноставна, прекрасна проза. Аугсбургер АлгемајнеИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани