ЧКРТКИ

Румена Бужаровска

(2007, 143 страни)цена: 150 денари

РАСПРОДАДЕНО
Неверојатна е надареноста на Бужаровска да одбере некоја случка од секојдневниот живот, банална во својата суштина, да ја назначи за своја тема, а потоа, низ фантастична нарација, да ни каже: еве зошто ве довлечкав овде, ова сакав да ви го кажам.

Драги МихајловскиИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани