ПОМЕЃУ

Ирена Јорданова

(2008, 200 страни)цена: 250 денари
Дебитантскиот роман на новото име на македонската книжевна сцена, Ирена Јорданова, воодушеви многумина кои не веруваа дека еден почетник во литературата може да пишува како било кој современ европски автор во моментот. Скопскиот љубовен триаголник е приказна која за еден глас не ја освои престижната награда Роман на годината на Утрински весник, но тоа не ја обесхрабри Јорданова да продолжи да го работи она што најдобро го знае - да пишува прекрасно сурови наши приказни.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани