НЕОДРЕДЕН ПРЕДЕЛ

Петер Штам

(2008, 146 страни)

превод од германски: Ива Фиданчева

цена: 299 денари
Мало село северно од Поларниот круг. Со чувство дека нешто и недостасува во животот, Катерине се разделува од мажот и за прв пат патува во светот од другата страна на Поларниот круг. Ја гледа Ајфеловата кула, запознава мажи, се заљубува, се разочарува и се враќа сигурна дека онаа малку среќа што ја има и е сосемa доволна. Една жена тргнува по својата среќа.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани