КОЛЕКЦИОНЕР

Џон Фаулс

(2008, 314 страни)

превод од англиски: Калина Јанева

цена: 450 денари

РАСПРОДАДЕНО
"Особено вешт прв роман со оригинална замисла и прониклива анализа на една опсесија. Се работи за грабнување - налудничавиот чиновник ја заробува студентката по сликарство која му претставува фиксација, по што следува монструозна игра на разум и лудило, мегдан на умови без допирни точки.# КЕНЕТ ОЛСОП,

Дејли мејл

"Ова неверојатно достигнување може да се чита како трилер... или како проучување на морбидна психологија."

ФРАНСИС АЈЛС, Гардијан

"Уште поважен од генијалниот приказ на една психопатска опсесија е оној на состојбата на приврзаност..."

ЏУЛИЈАН ЏЕБ, Сандеј тајмсИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани