СРЦЕ ТОЛКУ БЕЛО

Хавиер Маријас

(2011, 303 страни)

превод од шпански: Славица Гаџова

цена: 420 денари
„Срце толку бело е една од оние необични книги кои одеднаш добиваат статус на манифест и создаваат нови стилови и вредности во книжевноста." Le Monde

„Ова е најдобриот и најамбициозниот роман на новиот голем глас на шпанската литература." El Pais

„Суптилен роман напишан од вистински литературен гениј. Не може да се спореди со ниедно друго дело од современата книжевност. " Das Literarische Quartett

„Прекрасна и сложена приказна, напишана на извонреден стил, богата со книжевни алузии и длабоки психолошки портрети. Брилијантен роман." Washington PostИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани