ЈА ПРОКОЛНУВАМ РЕКАТА НА ВРЕМЕТО

Пер Петешон

(2011, 228 страни)

превод од норвешки: Искра Ивановска

цена: 350 денари
"Приказната изобилува со Петешоновиот деликатен дијалог помеѓу сегашното и минатото јас. ...Додајте го ова чувство на длабоката археологија на емоции во секој извајан пасус кој понесманите писатели ќе ги натера да липаат од завист, а ние имаме уште еден мајсторски час во алхемизирањето на времето и губење во златото на уметноста."

The Independent, O.K.

"Моќно читателско искуство... возбудлив двоен портрет на мајка и син...Малкумина (ако и воопшто некој) можат да пишуваат за егзистенцијалните, универзално хумани прашања на начин кој е толку воодушевувачки и соодветен."

Helsingør Dagblad, Danska

"Чесен, исцрпувачки и ироничен портрет на сложениот однос меѓу мајка и син. Приказна која го истражува човековиот недостиг на способност да комуницира како и неуспехот да ја разбере својата сопствена сложеност, оформена во проза која е и прецизна и прекрасна. Исклучително забавна и многу интимна приказна од највисок квалитет. "

Literature Nordica, [panijaИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани