ЛЕБАРКА

Рави Хаж

(2011, 240 страни)

превод од англиски: Ацо Пероски

цена: 390 денари
Рави Хаж раскажува брилијантна приказна за емигрантите во Западниот свет, кои живеат на маргините на големите градови, речиси невидливи и заборавени. Но секоја од нивните животни приказни е засебен роман, трогателен и преполн со човечност. The Times

Прекрасен баланс на хумор, хуманост и интрига, заокружен со исклучителен книжевен стил. Со овој роман Рави Хаж докажува зошто е еден од најмаркантните и најнаградуваните млади автори во светот. Guardian

Приказна за осаменост, убиство и љубовна интрига од исклучително талентираниот Хаж. Daily TelegraphИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани