ЖЕНАТА НА ФРАНЦУСКИОТ ПОРУЧНИК

Џон Фаулс

(2012, 464 страни)

превод од англиски: Ацо Пероски

цена: 500 денари
„Исклучително, луцидно ремек-дело кое задолжително се чита по неколку пати."
The New York review of books

„Брилијантен успех... Роман преполн со страст и незаборавни сцени што се читаат во еден здив."
Financial times

„Ова е еден од најомилените современи романи на читателската публика во целиот свет."
The Times

„Неверојатен спој на имагинацијата и историската стварност; панорама на една епоха и длабински приказ на една цивилизација во форма на врвна книжевност."
Washington post book world

„Една од најмаркантните љубовни приказни во современата англиска литература, која во изминатите децении го етаблираше Фаулс како еден од големите модерни класици на книжевноста."
Daily mailИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани