ПРИКАЗНА ЗА СУШТИНАТА НА ВРЕМЕТО

Блескав роман за растењето и созревањето, согледан низ призмата на будистичката филозофија

Рут Озеки


цена: 399 ден.
Исполнет со будистичка мудрост и со препознатливиот оптимистички хумор на Озеки, „Приказна за суштината на времето“ допира до самата срцевина на односот помеѓу писателот и читателот, минатото и сегашноста, стварноста и фикцијата, а патем ги допира и квантната физика, историјата и религијата. На крај, сето тоа се склопува во брилијантно инвентивна и убедлива приказна за човечноста и потрагата по чувството на сигурност.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани