Природен роман

ПРИРОДЕН РОМАН

Георги Господинов


цена: 299 денари
„Природен роман“ излегува во 1999 година, по освојувањето на наградата на националниот конкурс за најдобар ракопис на модерен бугарски роман. Во меѓувреме тој стана еден од најпопуларните бугарски романи, високо ценети од литературната критика и преведен на дваесетина светски јазици, а во 2014 година влезе на листата на 20 најдобри источноевропски романи во 20 век на Library thing.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани