Шрапнел

ШРАПНЕЛ

Игор Анѓелков


цена: 299 денари
Да се замине или да се остане? Таа вели дека во последниве месеци не може да заспие поради една мисла која долго ја мачи.

Почина татко ми. Поминавме низ голгота во која главната улога ја имаше пеколното државно здравство. Тешко е кога ќе изгубиш родител.

„Прави го она што е најдобро за тебе во животот и ич да не ти е гајле што мислат другите“. Знам дека не е лесно, но тоа е единствениот пат!

Можеби е време за нов роман? Да, време... ми треба време... да украдам време... да го напишам, допишам... да го наредам мозаикот од сите распрснати камчиња... време за книгата преку која ќе ги истражам суптилните релации меѓу историјата, личното сеќавање, односот со најблиските и општествените околности кои влијаат врз емотивното и приватното, нешта кои ме прогонуваат и засега не ми даваат мир за помирување со состојбата.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани