СВЕТОТ

Хуан Хозе Милјас

(2013, 190 страни)

превод од шпански: Ирина Талевска

цена: 299 денари
Ништо не е поблиско до нас самите од приказна на Хуан Хосе Милјас. Истовремено ништо не е поизненадувачко, полно со напнатост, со невообичаени ефекти и апсурдни ситуации кои се испреплетуваат со неумолива логика: логика на хаосот, носталгија за загубеното чувство на единство, катастрофална потреба да се живее во апокалипса. Романот Светот предизвикува задоволство благодарејќи на ефикасната и прецизна проза, го поведува читателот да се забавува, но истовремено потврдува дека светот е, несомнено, непријателско место во кое сите се прилагодуваме онака како што умееме.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани