ИЛИ-ИЛИ

ИЛИ-ИЛИ е издавачка куќа која е насочена кон објавување преводи на современи светски автори. Исто така, нашата почитувана едиција ПРОаЗА ја проширивме и со објавување на млади домашни автори, кои со својот интересен ракопис го збогатуваат фондот на македонската литература и кои во меѓувреме се закитија со неколку значајни награди (Роман на годината на Утрински весник ("11 жени"), Роман на годината на ДПМ ("Резервен живот"). Од неодамна започнавме и со есеистичка едиција во која објавивме значајни книги од современите светски филозофи и теоретичари.

Во рамките на издавачката куќа функционира и истоимената книжарница, која во последниве десет години стекна широк круг на читатели, кои знаеја да ја препознаат квалитетната понуда на преводна и литература потпишана од новата генерација на македонски автори.

ILI-ILI

ILI-ILI is a publishing house founded in 2003. Our primary activities have included translating literature, especially works with exceptional artistic merit, as well as supporting promising young Macedonian authors. ILI-ILI also owns a book store in the centre of Skopje, where we oftentimes organise book promotions, literary evenings, poetry readings and similar activities aiming towards better presentation of our work to the readership.

Читај повеќеИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани