Нешто ќе се случи, ќе видиш

245,00 ден350,00 ден

„Грчкиот Фокнер… една од најтрогателните хроники на економската криза што излезе од Грција“.

La Repubblica

„Иконому ја редефинира вредноста и архетипското значење на грчкиот еп… со неколку зборови тој ја отсликува тешкотијата да се живее овде и сега“.

Panorama

„Дијалогот на Иконому блеска со автентичност, додека неговиот наратив премостува едноставен и често груб јазик со моменти на чиста лирика, како искра што поттикнува емоции“.

Conteiner Magazine

„Декамерон на кризата“.

Left Magazine

#CreativeEurope4Books

Купи сега Прочитај повеќе