Нешто ќе се случи, ќе видиш

245,00 ден350,00 ден

„Грчкиот Фокнер… една од најтрогателните хроники на економската криза што излезе од Грција“.

La Repubblica

„Иконому ја редефинира вредноста и архетипското значење на грчкиот еп… со неколку зборови тој ја отсликува тешкотијата да се живее овде и сега“.

Panorama

„Дијалогот на Иконому блеска со автентичност, додека неговиот наратив премостува едноставен и често груб јазик со моменти на чиста лирика, како искра што поттикнува емоции“.

Conteiner Magazine

„Декамерон на кризата“.

Left Magazine

#CreativeEurope4Books

ШИФРА: 204
Едиции:,
Автор/ка

Година на издавање

2021

Број на страници

197

Превод/Препев

превод од грчки јазик: Петар Андоновски

ХРИСТОС ИКОНОМУ е роден во Атина во 1970 година. Има објавено четири збирки раскази, „Жената на шините“ (2003), „Нешто ќе се случи, ќе видиш“ (2010), „Добрата волја ќе дојде од морето“ (2014) и „Ќерките на вулканот“ (2017).

„Нешто ќе се случи, ќе видиш“ ја освои престижната грчка државна награда за најдобра збирка раскази и постигна голем интернационален успех.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.