Срце толку бело

210,00 ден420,00 ден

„Срце толку бело е една од оние необични книги кои одеднаш добиваат статус на манифест и создаваат нови стилови и вредности во книжевноста.”

Le Monde

„Ова е најдобриот и најамбициозниот роман на новиот голем глас на шпанската литература.”

El Pais

„Суптилен роман напишан од вистински литературен гениј. Не може да се спореди со ниедно друго дело од современата книжевност.”

Das Literarische Quartett

„Прекрасна и сложена приказна, напишана на извонреден стил, богата со книжевни алузии и длабоки психолошки портрети. Брилијантен роман.”

Washington Post

Купи сега Прочитај повеќе