Прв превод на македонски јазик на дело од ирскиот класик В. Тревор

Со задоволство Ве информираме дека денеска од печат излезе збирката раскази „Далеку од Ирска“ на класикот Вилијам Тревор. Ова е прв превод на негово дело на македонски јазик, зад кој стои преведувачот од англиски јазик Ацо Пероски. „Далеку од Ирска“ е избор од расказите на Вилијам Тревор кои ги обединува тоа што дејството е сместено […]