Осврт кон француското издание на „Мојот маж“

Осврт кон француското издание на „Мојот маж“

На 08 септември „Галимар“ ја издаде збирката раскази „Мојот маж“, во превод на француски јазик на Марија Бежановска. Со тоа авторката Румена Бужаровска стана првата македонска писателка која е преведена и издадена од оваа водечка француска издавачка куќа. Набргу по појавувањето на пазарот, „Mon chere mari“ го доби и првиот осврт во тамошните медиуми. Повелете […]

За Бернхард Шлинк со преведувачката Ксенија Чочкова

За Бернхард Шлинк со преведувачката Ксенија Чочкова

Пo повод излегувањето на преводот на новата книга ЖЕНАТА НА СКАЛИТЕ од Бернхард Шлинк, разговор со преведувачката Ксенија Чочкова, која досега на македонски јазик ги преведе и останатите негови дела како ЧИТАЧОТ, БЕГСТВА ОД ЉУБОВТА, ВРАЌАЊЕ ДОМА, ВИКЕНД, ЛЕТНИ ЛАГИ, во издание на ИЛИ-ИЛИ.

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна