Осврт кон француското издание на „Мојот маж“

На 08 септември „Галимар“ ја издаде збирката раскази „Мојот маж“, во превод на француски јазик на Марија Бежановска.

Со тоа авторката Румена Бужаровска стана првата македонска писателка која е преведена и издадена од оваа водечка француска издавачка куќа.

Набргу по појавувањето на пазарот, „Mon chere mari“ го доби и првиот осврт во тамошните медиуми.

Повелете линк:

https://www.marianne.net/culture/litterature/mon-cher-mari-de-rumena-buzarovska-scenes-de-la-vie-conjugale-en-macedoine?fbclid=IwAR3S-GJII2I-zca7J5KWicMolyB4rJg4S_8y9YMv7eI4Aq17nZ0wAYZxdWQ

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна