Осврт кон француското издание на „Мојот маж“

Осврт кон француското издание на „Мојот маж“

На 08 септември „Галимар“ ја издаде збирката раскази „Мојот маж“, во превод на француски јазик на Марија Бежановска. Со тоа авторката Румена Бужаровска стана првата македонска писателка која е преведена и издадена од оваа водечка француска издавачка куќа. Набргу по појавувањето на пазарот, „Mon chere mari“ го доби и првиот осврт во тамошните медиуми. Повелете […]

„Мојот маж“ од Румена Бужаровска наскоро и на француски јазик

„Мојот маж“ од Румена Бужаровска наскоро и на француски јазик

На 08 септември, Денот на независноста на Македонија, угледната француска издавачка куќа „Галимар“ за прв пат ќе издаде дело од македонски автор. Се работи за збирката раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска, која кај нас веќе достигна осум изданија. За значењето на книгата и нејзиниот превод денеска пишува и порталот „Сакам да кажам“, во кој […]

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна