„Мојот маж“ од Румена Бужаровска наскоро и на француски јазик

На 08 септември, Денот на независноста на Македонија, угледната француска издавачка куќа „Галимар“ за прв пат ќе издаде дело од македонски автор. Се работи за збирката раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска, која кај нас веќе достигна осум изданија. За значењето на книгата и нејзиниот превод денеска пишува и порталот „Сакам да кажам“, во кој авторката ги кажува своите импресии за овој значаен момент во нејзината творечка кариера.

СЕ РАДУВАМ ШТО „ГАЛИМАР“ ЌЕ ЈА ИЗДАДЕ „МОЈОТ МАЖ“ ТОКМУ НА 8 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИ РУМЕНА БУЖАРОВСКА ЗА ФРАНЦУСКОТО ИЗДАНИЕ НА НЕЈЗИНИОТ БЕСТСЕЛЕР

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна