Видео запис од промоцијата на едицијата „Арго“

Видео запис од промоцијата на едицијата „Арго“

На 22 декември во „Europe house“ во Скопје се одржа промоцијата на трите книги објавени во едицијата насловена „Арго“. Едицијата „Арго“ е „најмладата“ наша библиотека, која засега брои три книги преведени од класичните јазици: „Вистинска приказна“ од Лукијан од Самосата (превод од старогрчки), „Медеја“ од Л.А. Сенека (препев од латински) и „Втора филипика“ од М.Т. […]

Промоција на едицијата „Арго“

Промоција на едицијата „Арго“

Драги читатели, со големо задоволство ве покануваме на промоцијата на трите книги од едицијата „Арго“ во четврток (22 декември) од 19 часот, во „Europe house“ во Скопје. Едицијата „Арго“ е „најмладата“ наша библиотека, која засега брои три книги преведени од класичните јазици: „Вистинска приказна“ од Лукијан од Самосата (превод од старогрчки), „Медеја“ од Л.А. Сенека […]

Нов превод од латински јазик во едицијата „Арго“

Нов превод од латински јазик во едицијата „Арго“

Денес од печат излезе новото издание од нашата преведувачка работилница, книгата „Втора филипика“ од Марк Тулиј Кикерон. Преводот од латински на македонски јазик е на Светлана Кочовска Стевовиќ. Ова е трето издание во едицијата „Арго“, по објавувањето на делата „Вистинска приказна“ од Лукијан од Самосата, и „Медеја“ од Сенека. Повеќе за книгата и авторот прочитајте […]

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна