Николина Андова-Шопова зад себе има поетски изданија, како и еден роман, „Некој бил тука“, добитник на наградата „Роман на годината“ за 2019 на Фондацијата „Славко Јаневски“.

„Кртот Ѕвездан“ е нејзина прва книга за деца.