Прв превод во „ПРОаЗА“ од албански јазик

Со задоволство го најавуваме излегувањето од печат на збирката раскази „Грбот на мажот“ од Аријан Лека, која е прв превод од албански на македонски јазик во едицијата „ПРОаЗА“, благодарение на преведувачот Крешник Ајдини. Излегувањето на книгата финансиски е помогнато од фондацијата „Традуки“. Ова е одлична збирка која содржи дваесет и четири раскази за животот во […]