Интервју со Горан Војновиќ („СМОКВА“)

По преводот на романот „Југославија, моја дежела“ и прекрасната скопска промоција во летото 2016 година, ова лето го издадовме и романот „Смоква“ на Горан Војновиќ.

Лидија Димковска ја имаше честа да разговара со наградуваниот словенечки писател за неговиот актуелен роман, но и воопшто, за неговото творештво, загатнувајќи многу интересни теми, меѓу кои и онаа за идентитетот.

Голема благодарност до Петра Кавчич, БЕЛЕТРИНА и целата словенечка екипа за реализацијата на овој прекрасен разговор.

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна