Драмите на Ивана Сајко прв пат на македонски јазик

Драги читатели,

Во едицијата „Сцена“ деновиве излезе книгата „Трилогија за непослушноста“ која содржи три драми од наградуваната хрватска писателка, режисерка и драматург Ивана Сајко, во превод на Владимир Јанковски. Книгата е дел од програмата „Креативна Европа“ на ЕУ.

Ивана Сајко е една од најпреведуваните современи хрватски авторки, чии драми редовно се поставуваат на европските театарски сцени. Се надеваме дека со ова издание ќе ги заинтересираме домашните театарџии да постават некоја од драмите во книгата и на нашите сцени.

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна