„Европската награда за литература“ за Петар Андоновски

Со задоволство Ве информираме дека македонскиот писател Петар Андоновски е добитник на наградата за литература на Европската унија за 2020 година.

Во потесниот избор за наградата влегле 47 автори од 13 европски земји.

Досегашни добитници на наградата за литература на ЕУ се Гоце Смилевски во 2010 за делото „Сестрата на Зигмунд Фројд“,  Лидија Димковска во 2013 за „Резервен живот“ и Ненад Јолдески за збирката раскази „Секој со своето езеро“ во 2016 година.

Повеќе за авторот и книгата на следниот линк:

Страв од варвари

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна