Книжевни разговори со Ивана Сајко

Својата поширока афирмација хрватската писателкаја стекна со драмските текстови кои со успех се поставувани на европските театарски сцени.

„Трилогија за непослушноста“ содржи три драми и еден драмски текст кои заземаат посебно место во нејзината библиографија.

Писателот и преведувач Владимир Јанковски направи одлично интервју со Ивана Сајко, која ни зборува за моментите кои  нејзините драми ги прават автентични и единствени.

Проследете го разговорот на следниот линк:

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна