Книжевни разговори со Миколај Гринберг

Минатата седмица наш и Ваш гостин беше полскиот писател Миколај Гринберг, чија книга „Еврејска работа“ ја промовиравме во „Буква“. Дебитантската збирка раскази предизвика големо внимание во матичната земја и веќе е преведена на неколку јазици ширум светот. Лидија Димковска одлично го води разговорот, во кој Гринберг се осврнува на својата проза, и секако, на сите нешта поврзани со „еврејската работа“.

Во очекување на видеото од промоцијата, го објавуваме разговорот со Гринберг.

Уживајте 😉

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна