(Видео) Медеја – Сенека

Едиција „Арго“

Превод од латински јазик: Светлана Кочовска-Стевовиќ

Во фокусот на трагедијата „Медеја“ од Л. А. Сенека се нескротливиот гнев и страдањето што гневот може да го предизвика. Ако со силата на разумот човек не успее да го скроти, гневот како жесток и бесен пламен немилосрдно пустоши и разорува сè пред себе.

ИЛИ-ИЛИ, Ваше право на добра КНИГА

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна