„Одбројување“ на Фросина Пармаковска е „Роман на годината“

Со задоволство Ве информираме дека „Одбројување“ на Фросина Пармаковска е добитник на наградата „Роман на годината“ за 2017, што од оваа година ја доделува на Фондацијата „Славко Јаневски“.

По „Единаесет жени“ на Снежана Младеновска-Анѓелков (2011), „Телото во кое треба да се живее“ на Петар Андоновски (2015) и „Собирачи на пепел“ на Давор Стојановски (2016), ова е четврто издание на ИЛИ-ИЛИ кое ја добива оваа престижна книжевна награда.

Повеќе за делото и авторката на следниот линк:

Одбројување

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна