Топ 15 Најчитани книги во 2023!

Драги читатели,

на почетокот од секоја нова година вообичаено се сумираат резултатите од претходната.

Ова е листата на нашите најчитани книги, се разбира, благодарение на Вашиот интерес за нив.

1. Вонземјанки – Влада Урошевиќ

2. Засолниште во времето – Георги Господинов

3. Луѓето, а не градот – Снежана Младеновска Анѓелков

4. Мина – Игор Анѓелков

5. Двојна експозиција – Игор Анѓелков

6. Боите на разделбата – Бернхард Шлинк

7. Писмо за Глорија – Живко Грозданоски

8. Маџун – Влада Урошевиќ

9. Естом – Николина Андова Шопова

10. Латински цитати (приредила: Светлана Кочовска Стевовиќ)

11. Се’ уште можам нешто да сторам – Фросина Пармаковска

12. Илина и шумските тролови – Хана Корнети

13. И други приказни – Георги Господинов

14. Денот на црвот – Симона Јованоска

15. Ноќите кога заспивавме во Помпеја – Давор Стојановски

ИЛИ-ИЛИ

ваша мала книжевна оаза 😉

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна