Промоција на романот „Идис“ од Робер Бадентер

Промоција на романот „Идис“ од Робер Бадентер

Драги читатели, утревечер (четврток, 15 февруари) во 18 часот, во просторот на Францускиот институт во Скопје ќе се одржи промоцијата на неодамна објавениот роман „Идис“ од Робер Бадентер, во превод на Гзиме Старова. Настанот има уште една содржина. Имено, истата вечер ќе се промовира и графичкиот роман „Везење“ од Марџан Сатрапи“ во издание на колегите […]

„Идис“ од Робер Бадентер, вистинско книжевно доживување!

„Идис“ од Робер Бадентер, вистинско книжевно доживување!

Драги читатели, денес од печат излезе романот „Идис“ од Робер Бадентер, во превод од француски јазик на Гзиме Старова. Често споменуваниот Бадентер веројатно многу повеќе го познавате преку неговиот ангажман околу осамостојувањето на Македонија по распадот на СФРЈ, но еве, ИЛИ-ИЛИ ви го претставува и како книжевник кој многу добро го познава писателскиот занает. Авторот […]

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна