Поетска вечер со Лидија Димковска и Алеш Мустар во Битола

Вечерва со почеток во 19 часот во кафе-барот и културен центар „Везилка“ во Битола ќе се одржи книжевна вечер со македонската писателка и поетеса Лидија Димковска и словенечкиот поет Алеш Мустар. Во фокус ќе бидат нивните стихозбирки „Гранична состојба“ (награда „Браќа Миладиновци“ на СВП) и „Црно на бело“, како и „Средни години“, сите во издание […]