Нов превод од латински јазик во едицијата „Арго“

Денес од печат излезе новото издание од нашата преведувачка работилница, книгата „Втора филипика“ од Марк Тулиј Кикерон. Преводот од латински на македонски јазик е на Светлана Кочовска Стевовиќ. Ова е трето издание во едицијата „Арго“, по објавувањето на делата „Вистинска приказна“ од Лукијан од Самосата, и „Медеја“ од Сенека. Повеќе за книгата и авторот прочитајте […]