Ново од ИЛИ-ИЛИ: „Кон езерото“ од Капка Касабова

Деновиве од печат излезе преводот на книгата „Кон езерото“ од Капка Касабова како засебно, специјално издание на нашата издавачка куќа. Преводот од англиски на македонски јазик на делото за кое изминатите години сите зборуваа и кое се закити со книжевни награди е на Бранислав Мирчевски. Краткиот вовед во книгата гласи: „Охридското езеро е од оние […]