Престижната награда „Браќа Миладиновци“ за „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски

Со големо задоволство Ве информираме дека стихозбирката „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски е годинашен добитник на престижната награда „Браќа Миладиновци“ што ја доделува фестивалот „Струшки вечери на поезијата“ за најдобра поетска збирка помеѓу две фестивалски изданија. Анчевски втор пат го добива ова признание, по 2018 година кога му беше наградена стихозбирката „Небесна пантомима“. „Поетската книга […]