„Европска литература: Зачувување на солидарноста во заканувачки контексти“ – промотивни гостувања

Драги читатели, во претходниот период ИЛИ-ИЛИ го реализираше проектот „Европска литература: Зачувување на солидарноста во заканувачки контексти“, кофинансиран од програмата „Креативна Европа“ на Европската унија.

Македонската читателска публика доби десет исклучителни литерарни дела од различни жанрови на исто толку современи европски автори.

Желбата ни беше повеќето од нив да ги донесеме во живо, на промоции во Скопје, но поради презафатеност во пост-пандемискиот период, приредивме четири прекрасни промоции, како и едно онлајн интервју.

Погледнете го видеото во кое се потсетуваме на овие прекрасни промотивни гостувања:

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна