Книжевни разговори со Пјетро Гроси

Наш и Ваш гостин во саботата вечер беше Пјетро Гроси, чија книга „Тупаници“ ја промовиравме во „Буква“.

Втората книга на италијанскиот писател предизвика големо внимание во матичната земја и се’ уште прeтставува негово најуспешно и најпреведувано дело.

Ирина Талевска го води разговорот во кој Гроси зборува за книжевноста и влијанијата кои таа ги извршила врз него како автор.

Во очекување на видеото од промоцијата, го објавуваме краткиот книжевен разговор со Пјетро Гроси.

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна