Книжевни разговори со Пјетро Гроси

Книжевни разговори со Пјетро Гроси

Наш и Ваш гостин во саботата вечер беше Пјетро Гроси, чија книга „Тупаници“ ја промовиравме во „Буква“. Втората книга на италијанскиот писател предизвика големо внимание во матичната земја и се’ уште прeтставува негово најуспешно и најпреведувано дело. Ирина Талевска го води разговорот во кој Гроси зборува за книжевноста и влијанијата кои таа ги извршила врз […]

Разговори со Хана Корнети за збирката раскази „Млечни заби“

Разговори со Хана Корнети за збирката раскази „Млечни заби“

Драги читатели, доколку сте се’ уште во Скопје, топла препорака да наминете вечерва во „Буква“, каде апсолвентките од Катедрата по општа и компаративна книжевност организираат средба и разговор со Хана Корнети за нејзиното книжевно деби – збирката раскази “Млечни заби.” Настанот, кој започнува во 20ч30м е од отворен карактер и сите кои сакаат да бидат […]

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна