Страстите на Илија и други драми

Од (автор)Димо Дешев

299,00 ден

Трите драми на Дешев се избор од најдобрите негови драмски текстови во изминатите декади.

Во нив тој на најдобар можен начин ги разголува предностите и маните на бугарското општество.

ШИФРА: 289
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2019

Број на страници

204

Превод/Препев

превод од бугарски јазик: Ивица Цонев и Горан Додевски

Димо Дешев е еден од најпознатите современи бугарски драмски автори.

Неговите драми се поставувани на сцените во матичната земја, но и во други европски земји.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.