Вонземјанинот Лу-Ру-Су

150,00 ден250,00 ден

Вонземјанинот Лу-Ру-Су не е обичен вонземјанин. Неговите авантури на планетата Земја ќе им се допаднат и на децата и на возрасните.

Ова е совршено забавна книга која крие многу тајни и вистини, надополнети со одличните цртежи на Наталија Лукомска.

ШИФРА: 283
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2021

Број на страници

51

Калина Малеска (1975) е писателка и професорка по книжевност.

Авторка е на следниве книги: збирките раскази „Недоразбирања“ (1998), „Именување на инсектот“ (2008) и „Мојот непријател Итар Пејо“ (2016); романите „Бруно и боите“ (2006) и „Призраци со срмени нишки“ (2014), драмата „Случка меѓу настани“ (2010) и книжевната студија „Transformation of the Discourse of Power in Literature“ (2016). Нејзини раскази и книжевно-истражувачки текстови се објавени во повеќе списанија во Македонија и во странство, а расказот „Поинаков вид оружје“ е дел од антологијата „Best European Fiction 2018“.

Нејзина прва книга за деца е „Арно ама“.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.