Книжевни разговори со Георги Господинов

На први декември, наш и Ваш гостин беше Георги Господинов.

Го промовиравме неговиот актуелен роман „Засолниште во времето“, кој наиде на одличен прием во светот, и секако, кај македонската читателска публика, која ги сака неговите книги.

Бугарскиот писател во кусиот разговор со Оливера Ќорвезироска уште еднаш фокусот го ставa врз  книгата, како наше единствено удобно засолниште во овие луди времиња.

Photo: Dafinka Stoilova

#CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна