Ксенија Чочкова за драмите на Деа Лоер

Ксенија Чочкова за драмите на Деа Лоер

Со преведувачката Ксенија Чочкова имаме долгогодишна плодна соработка. Таа од германски на македонски јазик го преведе комплетниот Шлинк, но и некои други дела од едицијата „ПРОаЗА“. Еден од тие „оф“ преводи се и драмите „Животот на Прача Рузвелт“ и „Невиност“ на наградуваната писателка Деа Лоер, откако претходно го преведе нејзиниот роман „Бугати се појавува“. Во […]

(Видео) Животот на Прача Рузвелт/Невиност – Деа Лоер

(Видео) Животот на Прача Рузвелт/Невиност – Деа Лоер

Едиција „Сцена“ превод од германски јазик: Ксенија Чочкова Во оваа книга имате можност да се запознаете со драмското творештво на славната германска писателка Деа Лоер. Нејзините драми се преведени на повеќе од 30 јазици и се поставуваат насекаде низ светот. ИЛИ-ИЛИ, Ваше право на добра КНИГА #CreativeEurope4Books

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празна