Сликарски правци на 20 век

399,00 ден

Патување низ сликарската модерна и постмодерна на 20 век, со скопскиот Пикасо на насловната страница на книгата.

Култно четиво на новите генерации љубители на уметноста.

Распродадено

ШИФРА: 257
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2009

Број на страници

237

Превод/Препев

превод од српски: Сафет Ахмети

Лазар Трифуновиќ (1929-1983) беше српски историчар на уметноста, ликовен критичар и професор на Универзитетот во Белград.

Зад себе го остави ова капитално дело кое долго време беше дел од образовниот систем на поранешна Југославија.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.