Бог и бетон

Од (автор)Ричард Мило

100,00 ден250,00 ден

Го добив Бога, се изгубив себе. Назад? Тешко. Световите во кои престојувам не се ниту национални ниту планетарни, туку галактички. Сѐ под тоа е избледнато. Култура, уметност, што беше тоа? Сон, мираж, душевно бладање во полусон. Жал ми е за световите што одумираат, сеедно колку плитки и безначајни. Жал за љубовите кои тонат во заборав. Има ли зборови да ја опфатат љубовта за животот? Има ли зборови да ја содржат тагата за светот кој заминува во безначајност?

ШИФРА: 43
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2010

Број на страници

154

Ричард Мило е роден 1971 во Единбург, Шкотска. Завршил Факултет за ликовни уметности во Скопје. Изложувал кај нас и во странство. Работел како графичар, сликар, дизајнер, реставратор, сценограф, металуршки и машински раководител.

„Бог и бетон“ е негов прв роман.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.